20 Ocak 2009 Salı

Kriz Halleri...

Şu anda elimize geçen bir son dakika haberi var ki bu kez o kadar eğlenceli değil sevgili okurlarımız. Biliyorsunuz ki ekonomik kriz aldı başını gidiyor, insanlar yıllarca emek verdikleri işlerinden sorgusuz sualsiz çıkartılıyor, insanların maaşlarına zam gelmiyor (bu arada kiralara, doğalgaza, suya elektiriğe deli gibi zamlar geliyor) zam gelmiyormuş gibi maaşlar düşürülüyor ve hatta insanların en doğal ihtiyacı olan öğle yemeği hakları da ellerinden alınıyor. İşte bu acı olaylardan sonra sokaklardan insan manzaralarına bir göz attık ve durumun içler acısı olduğunu sizinle paylaşmaya karar verdik...




Ahmet: 24 Yaşında, Bilgisayar Mühendisi.
Öğlenleri tanesi 30 kuruştan 2 adet midye yiyerek karnını doyurmaya çalışıyor.


Ebru ve Zeynep: Yaşları bilinmiyor :) Metin yazarları.

Krizi fırsat bilip sokakta köşe başında mütevazi arabasında lahmacunlar satan Hayri amcadan tanesi 1 TL'den birer lahmacun alıp günü böylece atlatmaya çalışıyorlar. Nasıl aç olduklarını fotoğraftan da görebiliyorsunuz.


Bazen öyle günler geliyor ki ceplerindeki para ile Akbil mi dolduracaklarını yemek mi yiyeceklerini şaşıran Ebru ve Zeynep, parklardan yeşillikler bulup yiyerek ekonomi yapmaya çalışıyorlar.


Zaman zaman sağdan soldan bulduğu, komşulardan aldığı bayat ekmekler ile ekmekli yumurta yaparak bunları iş yerine getiren Zeynep, açlıktan ölmek üzere oldukları her hallerinden anlaşılan arkadaşlarını işte böyle doyuruyor.

İşte 2009 yılının ilk günlerinde ekonomik krizin çalışanlar üzerinde gösterdiği etkilere şahit olduk. Ne diyelimmm, ekmek yoksa pasta yiyelim, değil mi??

2 yorum:

  1. çocukken öğlenleri sefertasları içinde bababamın işyerine yemek götürürdüm. O günler aklıma geldi. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar. kalbim sizlerle :)

    YanıtlaSil
  2. içimi acıttınız hepinizi yemege goturucem :) yiyin yiye bildiginiz kadar

    YanıtlaSil